onsdag 5. mars 2008

Ungdom skal bli hørt!

Unge Høyre-lederen Torbjørn Røe Isaksen gikk i Oktober i fjor ut og sa at ungdom må tas på alvor. "Ungdom blir diskriminert på grunn av alderen sin. Andre grupper ville reagert dersom de hadde blitt behandlet slik," mener han.

Artikkelen fra Aftenposten het -Ta ungdom på alvor! og som det står skrevet her, er ikke vi ungdom masser av bråkmakere, som nasker og ikke klarer å oppføre seg. Det er noen få ungdom som gjør dette og lager et bilde hos den eldre generasjonen om hvordan vi er. Og bedre inntrykk får de ikke når det eneste man får høre gjennom mediene er at vi gjør så mye dumt. Artikkelen sier også noe om hvordan matbutikkene ser på oss unge i forhold til nasking. "'Maks 2 skoleelever samtidig'. Det var ren diskriminering! Mye tyder på at eldre mennesker er den gruppen som nasker mest, men ser dere noen skilt hvor det står 'Maks 2 pensjonister samtidig'?"

For de aller, aller fleste er dette en feil karakterisering. Å lese denne artikkelen vil nok kunne gi eldre generasjoner en tankevekker om hvorfor diskrimineres ungdom på denne måten, var det slik da de var unge og er det slik de selv ville ha blitt behandlet om de var i samme situasjon?

Vi er kanskje yngre, men de fleste av oss kan oppføre seg og bli behandlet på samme måte!

Ingen kommentarer: