tirsdag 12. februar 2008

Lyst til å lese litt i ferien? Gled deg!

Om bare noen få dager er det vinterferie for østlandets skoleelever og kanskje de litt eldre også. I det kalde vinterværet kan kanskje en god bok være midt i blinken foran peisen med en kopp kakao, eller på terrassen med solen skinnende i ansiktet. Uansett, her er noen boktips for alle leseglade!


"Venninnen" er en svært spennende bok som alle jenter rett og slett bare må lese! Boken handler om en velstående og pen kvinne i Stockholm. Boken er helt riktig beskrevet slik som svenske ELLE kommenterte boken:"Det er litt som 'Sex og singelliv' i Stockholms indre overklassekretser". Bøkene er gitt ut av Damm forlag første gang i 2005. Denise Rudberg er den svenske forfatteren bak boken. Dette er den første boken i en triologi om Stockholms overklassekvinner. De andre bøkene er også helt klart verdt å lese, og har du først lest "Venninnen" må du garantert lese "St.37" og "Prinsen" også!



"Tusen strålende soler" er en roman, skrevet av den omtalte forfatteren bak "Drageløperen". Boken er skrevet av Khaled Hosseini og utgitt av Schibsted forlagene i 2007. Boken handler om en jente på 15 år som blir giftet bort til en mann som bor i Kabul. Mariam, som jenta heter, har en vond fortid bak seg og vi blir med igjennom hennes liv da Taliban tok over styret i Afghanistan. Boken er svært rørende og trist, og deffinitivt en del av den beste litteraturen! Boken har i Norge fått terningkastet 6 av VG.


"Doppler" er skrevet av Erlend Loe. Den ble utgitt i 2005 av Cappelens forlag. Boken handler om en litt annerledes mann som flytter ut i skogen for å leve i ett med naturen. Han forlater familien og flytter ut i et telt der han møter en elg. Dette er en svært morsom bok, garantert en god latter! Denne boken er en bok for begge kjønn, uansett om man er 13 eller 50. Denne boken er absolutt å anbefale!



"Shopaholiker" - serien er også en såkalt go' bok. Bøkene handler om Rebecca Bloomwood, en kvinne i 30-årene som elsker shopping mer enn alt annet. Men det byr på mange problemer. Hun sier små løgner som fører til større løgner, men hun kommer seg gjennom livet. Vi følger henne gjennom livet med både kjærester, forlovede og andre overraskelser. Bøkene er utgitt av Gyldendals forlag fra 2005. Sophia Kinsella er den talentede forfatteren bak. Mange bøker i serien, gjør at man omtrent ikke får tid til annet!
Definitivt midt i blinken for jenter.

1 kommentar:

Maria Elise sa...

Mange gode bokforslag Eline!Har tenkt å lese flere av bøkene du har skrevet om:) Bloggen din har blitt veldig fin nå:D<3<3